Yhteystiedot

Tanya Ahlman-Stockmari & Harto Stockmari
Salontie 555, 31500 Koski TL

Puh. 02 484 1092 • Tanya 050 533 4237 • Harto 040 550 1857
stockmari@koski.fi


Tervetuloa sivustollemme!

23 SERTTIÄ eri maista vuonna 2007 ja 43 SERTTIÄ eri maista vuonna 2008!  

Päivitetty 3.5.2009

Tanya ja Harto törmäsivät ensimmäisen kerran vuonna 1978 Turun Kupittaan mielisairaalan pihalla klo 6 aamulla matkalla Mossin koiranäyttelyyn Norjaan. Heidät vihittiin 1987 Tukholmassa Suomalaisen seurakunnan kirkossa, meno-matkalla Norjan PMV-87 näyttelyyn, jonne luontevasti suuntautui myös häämatka.

Koirat ovat mukana kaikessa Tanyan ja Harton elämässä. He asuvat tyttärensä Noran kera Koski TL´ssä. Tanya on ammatiltaan lastentarhanopettaja ja Harto kauppatieteiden maisteri. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat koirien lisäksi taide- ja antiikkihuutokaupoissa käynti. Lisäksi Harto tekee sukututkimusta ja käy Noran kanssa ratsastamassa. Tanya on mukana Varsinais-Suomen kennelpiirin toiminnassa hallitustasolla ja aluekouluttajana ja on kaiken lisäksi innokas penkkiurheilija. Tanya on aikaisemmin ollut myös Varsinais-Suomen kennelpiirin näyttelyohjaaja.

Koirankasvatuksen Harto aloitti australianterriereillä vuonna 1972 kennelnimellä Sassatown. Harton ensimmäinen koira oli Suvisalon Pamela. Tällä hetkellä kasvattien takaa löytyy lähes 10 polvessa oma narttulinja. Aussien lisäksi Harto kasvattaa skotlanninhirvikoiria ja villakoiria.

Tanyan lapsuudenkodissa oli kääpiöpinseri Söpölän kennelistä, jonka kasvattaja Kirsti Salminen on Tanyan täti. Tanya esitti tätinsä koiria näyttelyissä ja muutenkin touhusi niiden kanssa. Kirstin tavoin Tanya on kasvattanut pomeranianeja. "Toimme suomeen valkoiset, black&tan sekä moniväriset pommit, mutta luovuimme niistä mm. haukkuherkyyden vuoksi." Kääpiöpinserin jälkeen tuli keskikokoinen p&s snautseri Mihan kennelistä. Tanyan kennelnimi on Stranger´s, Frank Sinatran vanhan Strangers in the night - hittikappaleen mukaan. Harton tapaan Tanya kasvattaa myös australianterriereitä.

Tanyalla ja Hartolla on myös ollut aina ns. rescue-koiria (rescue-koira tarkoittaa koiraa, josta syystä tai toisesta on luovuttu. Sille on tarjottu uusi koti, että koiraa ei ole tarvittu lopettaa). Tanya on mestari hankkimaan niitä. Heillä on ollut mm. newfoundlandinkoira, norwichinterrieri, pitkäkarvainen mäyräkoira, whippet kaikki rescue-koiria. "Tyttäremme Nora halusi itselleen välttämättä villakoiran, joten kolme vuotta sitten ystävänpäivänä toimme kotiin keskikokoisen aprikoosinvärisen villakoiran. Nyt valkoisia, aprikooseja ja mustia villakoiria asustaa perheessämme useampia ja kokoja on keskikokoisesta toykokoon.

Harto halusi laajentaa 20-vuotista näyttely-, kasvatus- ja yhdistystoimintakokemustaan ryhtymällä tuomariksi vuonna 1989. Tanyalle se oli luonnollinen jatke edetä eteenpäin koiratouhuissaan. He ovat tiettävästi ensimmäinen pariskunta samalta tuomarikurssilta. Tuomaroinnin lisäksi Harto on ollut kaksi kautta Australianterrierikerhon puheenjohtajana sekä jalostustoimikunnan asiantuntijajäsenenä, yhden kauden Suomen Pekingesikerhon puheenjohtajana, kaksi vuotta Terrierijärjestön hallituksen jäsenenä ja erilaisissa näyttelytoimikunnissa. Harto sai myös Vuolasvirtapalkinnon, ensimmäisenä australianterriereiden kasvattajana ja hänelle on myönnetty Turunmaan Kennelyhdistyksen hopeinen ansiomerkki, sekä Suomen kennelliiton viiri sekä SUKOKAN kasvattajapalkinto ensimmäisenä australianterriereitä kasvattavana henkilönä Suomessa.

Tanya on ollut Australianterrierikerho ry:n hallituksen jäsen, jalostustoimikunnan puheenjohtaja sekä Suomen Pekingesikerho ry:n hallituksen jäsen ja jalostustoimikunnan tuomarijäsen. Tanya on ollut myös Bischon Frise ry:n jalostustoimikunnan tuomarijäsen sekä mukana erilaisissa näyttelytoimikunnissa. Tanya on tehnyt mm. Aussilehteä, Pekelehteä, vuosikirjoja ja Turunmaan kennelyhdistyksen jäsenjulkaisua. Myös Tanyalle on myönnetty Turunmaan Kennelyhdistyksen hopeinen ansiomerkki ja Varsinais-Suomen kennelpiirin viiri sekä hopeinen ansiomerkki.


Voit poimia kennelimme bannerin tästä, mutta ilmoitathan käyttötarkoituksen.

Kuvia ei saa kopioida ilman lupaa
© Sassatown & Stranger's 2008